Tvättar du ansiktet varje dag?

Går man till en hudspecialist på vårdcentralen brukar det låta ungefär såhär:

"Tvättar du ansiktet varje dag?"

Öh... skojar du eller? Få se nu, jag tvättar ansiktet precis när jag går upp och morgonkissar, smörjer in ansiktet med mjukgörande och sen duttar jag på lite "döda finnarna" - medel. Sen tvättar jag ansiktet en gång till efter frukost, tvättar bort "döda finnarna" - medlet, smörjer med mjukgörande, sminkar mig. Sen tvättar jag vanligtvis bort sminket direkt när jag kommer hem från skolan, o så kör jag en extra peeling bara för att få bort alla sminkrester, sen smörjer jag med mjukgörande igen. Sen på kvällen tvättar jag ansiktet igen, smörjer med mjukgörande och tar på "döda finnarna" - medel, som ska sitta hela natten. Och så frågar dom om jag tvättar ansiktet?!

När jag har dragit hela historien för farbror hudspecialist muttrar han något för sig själv och frågar:

"Har du torr eller fet hy?"

Jaadu, bra fråga, det verkar som om min hy inte riktigt kan bestämma sig för om den ska vara fet eller torr. Ena dagen är det som att jag har råkat duscha i fett istället för i vatten, vilket gör att jag får finnar av det, andra dagen är det som att jag har varit uttorkad i flera månader, vilket gör att jag får finnar av det. Torrdagarna är värst för då kan man knappt sminka sig utan att se ut som en stor kaka i fejset.

Mer mumlande från doktorn och sedan klickar han lite på datorn och säger:

"Jag skriver ut ett recept på (differin, stioxyl, basiron, whatever)"

Det är bara det att ingen av dom där helvetessalvorna hjälper! Jag kan lika gärna blanda en egen salva, ta lite sprit, förtjockningsmedel, lite ätticka så det stinker för jävligt och sedan lite citronsaft, så att man kan skriva på baksidan att det det bleker i kontakt med kläder och hår, sen kan jag bara för skojs skull skriva dit att man får inte sola, varken i solarium eller ute under behandlingen - eftersom alla salvor är överrens om detta. Kan inte någon bara ge mig dom där satans pillrerna! Dom fungerar ju i alla fall! Hur svårt kan det vara?!

Nej, nu ska jag sluta klaga på min hy, det finns ju faktiskt dom som har det värre, som har riktig acne. Men jag är trött på att ingenting hjälper.

/        a

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0