Jag har varit vilsen Lisa.

Deprimerande väder idag. Egentligen en sådan där dag som man borde spendera under täcket och kolla på en gullig film som slutar lyckligt. Gärna med någon mysig person. Men det gjorde jag faktiskt inte idag.
Även om sängen skrek efter mig när jag klev upp i morse så har jag faktiskt gjort något av dagen. Vilket är ganska ovanligt. För jag är ganska lat av mig måste jag, tyvärr, medge. Jag önskar verkligen jag var en sån där person som tar tag i saker och orkar hitta på roliga saker. Men icke. Jag får nöja mig med tanken tänk om jag vore sån. Egentligen är det töntigt. Är det svårt att vara lite hurtig och orka eller? Jaa det är det och jag är töntig. Så är det.


Nu låter det som jag har haft värsta deppodagen. Men nej, det har varit en riktigt trevlig dag idag. Åkte till Uppsala med Anna och Alexandra. Vi strosade runt bland alla affärer och åt thaimat på ett litet ställe, eller det var inte litet men det låter mysigare när man skriver att det var litet. Man får en liten bild i huvudet. En mysig liten bild.
Aja, förutom att vi åt och strosade runt, funderade vi mycket på varför alla var så otroligt intresserade av Annas skor. Ögonen höll på att ploppa ut på flera stycken som, av någon konstig anledning, stirrade på hennes dojor.

Efter några timmar i yppsala så kände vi för att bege oss hemåt. Vi var lite små hungriga.(Trots att vi ätit massa thaimat och senare druckit milkshake) Så vi bestämde oss för att köpa lite godis. Delade på Marabou choklad med lakrits i. Det var lite små skumt men gott. Man kunde fokusera på antingen chokladsmaken eller lakritssmaken eller på en blandning av dom. Så det blev tre i ett. Medan vi var inne i en djup diskussion om chokladen så gick vi. Vi gick och gick och gick. Jag tänkte att Anna vet säkert vart vi ska gå, och Anna tänkte att Gunilla, hon har koll, och Alexandra tänkte... nog inte över huvudtaget utan hängde bara på. Efter några minuter slog det oss att vi inte hade någon aning om vart vi befann oss. Det var dimmigt och mörk, och vi var höga på Marabou lakrtis-chokladen.


Som tur var hittade vi tillslut till stationen. Hur vet i 17 men vi klarade det i alla fall. Lyckligt slut på yppsalatrippen.


Efter bussresan, som för övrigt gick på en sekund, skildes vi åt och jag och Anna begav oss hemåt. Tog inte många minuter att cykla hem eftersom det var så fruktansvärt kallt vilket gjorde att vi trampa på så benen nästan flög av. Åt middag med familjen som snällt hade väntat på mig. Visade stolt upp en kofta jag köpt från Gina Tricot, men blev besviken på min familjs reaktion. Jag hade förväntat mig applåder, glädjetårar och festligt dansande. Istället fick jag sex ögon som glodde på mig som om jag var störd. (Okej, det kan hända att jag överdriver lite. Men det gör ju det hela lite mer spännande.) Koftan - som enligt mig är värsta kapet - är stor, ful, mysig och ganska konstigt sydd. Varför köpa en sådan hemsk kofta? Rea. Jag säger bara rea. 50spänn! Kunde inte låta bli. Fy på mig. Skulle bara följa med som trevligt sällskap. Men ändå fick en kofta och ett par lösögonfransar följa med mig hem.


Nej nu har jag bloggat klart för idag. Fick inspiration att faktiskt skriva någonting när jag läste några bloggar med härliga texter. Inte sådana där bloggar med massa skit och bara dagens outfit och grejer. Okej, jag kan väl erkänna att det kan vara kul att hälsa på dom bloggarna ibland också. Men inget slår ju en bra text. Så det så.


Avslutar detta långa inlägg med en liten gnutta dålig humor. Min humor det vill säga. Är inte ambitiös nog att lägga upp klippet så man kan se det direkt i bloggen... Eller om jag ska vara ärlig har jag ingen aning om hur man gör det. Så HÄR har ni länken. Njut.                     puss!  / Gunilla


Den här stan kan få mig så låg.

Hej där!
Var ett tag sen jag skrev något här. Vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Blir lite random grejor.

Jag kan ju säga att körtelfebern är så gott som över och nu får jag pussas. Det är härligt. Men mindre härligt är att jag åkt på en riktig tokförkylning. Snyter mig hela tiden och hostar så lungorna gråter. Men jag överlever.

Jag har hittat nytt knarkmaterial. Parken - Jag har varit vilsen Lisa.  JO! Den är faktiskt bra.

Helgen spenderades i Sundsvall hos min moster där även mina kusiner var och hälsade på. Jag, mamma, moster, kusin, och ett kusinbarn åkte till Birsta City och shoppade. Galet mycket affärer tyckte jag som är van vid lilla Enköpings tre affärer som man synat på en kvart. Vi tillbringade ca 5 timmar där och jag kan säga att man önskade mer än en gång att man var ekonomiskt oberoende. Efter det åkte vi hem till moster igen och käka middag. Måste säga att det är sjukt vilken skillnad det är på hur man är i norrland. Alla är så... jaa vad ska jag säga, öppna? Speciellt vid matbordet. Nu var inte min morbror där tyvärr. Han har det roligaste bordskicket man kan ha. Låter kanske lite småskumt men.

I söndags åkte vi hem. Tar ungefär 5 timmar, då inräknat med en paus. Ganska drygt, men man hinner fundera på ganska mycket eftersom det itne finns så mycket annat man kan göra.

Gårdagen tillbringade jag med Anna. Som förhoppningsvis itne blir smittad av mig. Vi kollade tv och käkade godis och hade det trevligt. Ganska lamt men sånt gillar vi! Senare på kvällen fick jag för mig att storstäda mitt rum plötsligt. Städade på som tusan medan världen sov. Så nu är här  frääääääscht.

Nej nu orkar jag inte mer. Ska gå och snyta mig innan jag snorar ner hela tangentbordet.
Skänker en tanke till alla karatemänniskor som för ca en halvtimme sedan landade i Japan om allt gick rätt. Inte utan att man är avundsjuk.
Puss! /G

Why me?!

Just nu känner jag såhär: AHHHH! Jag blir helt enkelt galen, frustrerad, trött, pigg, ledsen, arg, ja allt på samma gång. Jag hade ingen aning om att det kunde vara såhär jäkla jobbigt att inte träna. Det känns som att jag ska spricka just nu. Jag skulle kunne betala pengar för att få ta en springtur. Jag skulle nästan kunna göra vad som helst för att få den där underbara träningskicken. Att bli av med ett träningsberoende måste vara lika jobbigt som att sluta röka, minst. Och det har man ju hört ska vara väldigt svårt och jobbigt.

Men jag får inte träna, inte nu, bara för att mina benhinnor har fått för sig att bli inflammerade.
Yes! Alla odds mot mig, love it, sist jag var inne i ett liknande träningsberoende så skulle mina lungor och mina luftvägar få för sig att krympa lite varje gång jag tränade, alltså fick jag någonting som kallas för ansträngningsastma, så jag fick medicin mot det.
Det funkade i typ två månader sen fick jag panikandning när jag tränade igen, jag fick ny medicin, mot vanlig astma som jag skulle ta varje dag och inte bara innan träning. Det funkade kanske tre månader. Sen var det samma visa igen. Ny medicin, som faktiskt funkade ett halvår i alla fall, men sen var det dags igen.
Ett nytt besök hos doktorn, inhalera trippel dos av en ny medicin bara för att se om den funkade, gå därifrån hög. Ja, man blir faktiskt hög om man tar för mycket.
Fick en remiss till hjärtspecialist också, röntgade hjärtat, fick reda på att jag hade blåsljud. Som gör det ännu lite svårare att få in så mycket syre som behövs, speciellt när man tränar.
Nu har jag den starkaste astmamedicinen, som faktiskt räknas som en drog, man måste ha intyg från läkare om man ska ställa upp i tävlingar eller liknande, den funkar ibland. Men eftersom ingenting funkar perfekt så har jag nöjt mig med att kunna träna och kunna andas på samma gång ungefär varannan dag jag tränar, och varannan dag se svarta prickar dansa förbi framför ögonen och känna mig som en spaghetti i kroppen på grund av syrebrist.

Och som en liten krydda på detta så har nu mina benhinnor, som för övrigt nästan alltid gör lite ont när jag tränar, fått för sig att bli inflammerade, och bara som en liten extra bonus sa har medicinen som får benhinneinflammation att gå över lite snabbare slutat tillverkats på grund av att den skadar levern. Vad tänkte gud när han skapade mig med alla dessa förhinder för att kunna träna, när jag älskar att träna? Kunde han inte ha gett det till någon annan, som ändå inte tränar? Det vore mer rättvist.

Hoppas ni som kan träna utan en massa fel tar vara på det.

Puss på er

/ Anna

Springaaa

Jag vaknade klockan åtta och kunde inte somna om. Det enda jag kunde tänka på var att jag ville ut och springa, men jag kan ju inte springa på tom mage, och när jag väl ätit frukost så kunde jag inte springa för då skulle jag få håll. Men nu ska jag äntligen ut! Det är rätt stört att jag har blivit så beroende av att springa. Sprang inte igår eftersom vi hade idrott i skolan, okej att jag knappt rörde mig men i alla fall, och nu kittlar det verkligen i benen. Jag ska springa som en galning. Det ska bli wonderbaum!

Skickar en tanke till lilla Gunilla också som är i Sundsvall.

Puss på er

/ Anna

A song inside my head a demon in my bed

Jag känner mig duktig. Glad och duktig. Förutom att jag skulle på spinning och core idag, men skippade det.. vet inte om det finns något tråkigare än spinning? Tog mig en springtur istället, mycket härligare än att sitta och räkna minutrar i en svettig spinningsal, och jag förbättrade min tid med två minuter! Det är mycket i procent det. Sprang trean på 17 minuter, brukar springa på 19, för jag är seg. Ska försöka springa trean på 15, jag har gjort det en gång faktiskt, fast det var efter att jag hade blivit överfallen och var dum nog att ge mig ut alldeles själv på en springtur dagen efter, var så jäkla rädd, så det räknas nog inte om man springer på rädsla, då springer man ju bara på adrenalinet.

Efter springturen satte jag mig och gjorde klart religionen, och precis som med samhällskunskapsuppgiften så blev jag helt insatt i uppgiften. Jag vet inte vad det är med mig. Det kanske kallas för pluggis?
Så nu är jag glad att jag är protestant, och tycker att det är en himla tur att Sverige inte är katolskt, vadå inte lyssna på Jesus, varför ska man vara kristen om man ändå hittar på en massa egen skit? Okej att påven ska företräda Jesus, men i alla fall, det säger ju emot att alla ska vara lika mycket värda. Liksom då är ju påven mest värd och om man är nunna eller munk så hoppar man plötsligt upp i värdestegen för katoliker. Kul. Plus att man inte får skilja sig om inte den man är gift med råkar visa sig vara impotent eller sinnessjuk. Man får inte göra abort heller. Även om man blir våldtagen och gravid. Tacka vet jag Martin Luther. Undra hur Sverige skulle sett ut utan honom. Nej nu ska jag sluta sitta här och babbla, det är säkert ingen som fattar vad jag snackar om i alla fall!

Nu ska jag duscha sen ska jag gå och lägga mig och knarka lite Oh Laura hade jag tänkt, hade glömt att jag har hennes skiva, nu ska den slitas ut.



Puss på er

/ Anna

Helloooow!

Sitter i skolan just nu och har bara allmänt tråkigt. Så tänkte, varför inte blogga lite?

Jag läste att det var billigt godis på coop idag, 4.90 skulle jag tro, sen läste jag Tessans blogg, och tror ni inte att hon hade laddat upp en god bild då, ben&jerrys. Jag blir tokig. Man borde inte få ladda upp godsaker eller ens skriva om godsaker mitt i veckorna! För hey! Vem blir inte sugen? Jag skulle nästan kunna döda för en marabou-daim chokladkaka just nu! Och igår var jag så satans sugen så jag fick lov att ut och springa bara för att lugna mina godisnerver och ersätta dom med en träningskick istället. Trots att jag hade bestämt att jag skulle ha en ledig dag igår, utan någon träning eller något alls.

Snart är det i alla fall helg och jag ska baka kladdkaka. Sen ska jag mosa i mig hela kladdkakan helt själv och sitta och må illa och känna mig äcklig framför tv:n. Tills jag får ångest och tar mig en springtur med min svullna kladdkake-mage.

Nej nu ska jag gå. Det är nämligen så att vi ska ha dans, typ vals och så i tre timmar bara för att det ingår i idrottsbetyget. Snark. Jag hatar pardans. Jag vill inte dansa med någon jag inte vill dansa med. Funderar på att ha på mig plasthandskar. Bara för att liksom.

Puss på er

/ Anna

JAG VILL UTOMLANDS



Frankrike -05,-06?



Gran Canaria -06



Teneriffa -07



Frankrike, Taizé -07



Italien -07, Venedig högst upp



Teneriffa -08



Frankrike, Taizé -08

Vill man utomlands eller!?
Ah, sista-minuten resa på höstlovet?

puss! /G

If you can keep a secret

Endast för att jag inte har någonstans att äta, förutom hemma, så har jag nu klätt upp mig och luktar parfym. Har slafsat runt i mjukbrallor hela dagen och burit sängar fram och tillbaka så känner mig faktiskt riktigt uppklädd nu. Anledningen till att jag har bytt från slafsiga mjukbrallor till lite finare kläder är just för att jag inte har någonstans att äta. Förutom hemma då. Och anledningen till att jag inte vill äta hemma ikväll är för att det kommer gäster hit ikväll. Gäster av det lite finare slaget, då man har på sig högklackat inomhus och minglar med champange en timme innan man ska äta. Då när man artigt håller tyst medan någon annan pratar och väntar snällt på sin tur. Då när man har servetten i knät och är noga med att inte ha armbågarna på bordet. Då när man måste tänka efter en extra gång för att inte skåla med fel hand. Och då när man måste sitta och vara trevlig minst en timme innan man kan lämna bordet och dra ut! Men alla måste ju äta. Alltså måste jag stå ut med denna fina middag och artigt svara på frågor om hur det går med studierna och körkortet. Jag gillar inte fina middagar. Jag tycker om när det är lite röj!

Appropå ingenting så läste jag The Story About Us igår, inte hela såklart, men en del. Den är rätt bra, faktiskt. Den är gullig och jag tror att många skulle tycka om den. Jag tror ärligt talat det, den måste bara finskjutsteras lite. Eller ganska mycket kanske. Men i grunden är det en mycket bra bok för små vilsna 13-15 åringar som försöker hitta sig själv. Jag är glad att vi inte brände den. Drömmar som förskrossades och obefintligt självförtroende. Nu ligger den, på 150 A4 sidor, i tryggt förvar i en låda i mitt rum. TSAU är en del av oss, Anna och Gunilla, det kan man inte bränna bort även om man ibland skulle vilja det. Det var vi som skrev det, vi skrev det som så många då gick runt och tänkte, men som trodde att dom var ensama i hela världen om att tänka så. Nu när jag tänker tillbaka såhär några år efter så tror jag faktiskt att det var bra att vi skrev av oss. Bättre än att inte skriva alls. Och känner man för att drömma sig bort för ett tag är det bara att plocka fram boken och läsa några rader. Vem vet någon gång kanske ni också får läsa den...

Puss på er

/ Anna

???

Nu har jag suttit här och gråtit konstans i snart tio minuter. Jag är helt randig på kinderna efter mascaran. Jag är inte ledsen. Jag är inte glad. Jag har inte en jävla aning om varför jag sitter här och bölar! Det började med att jag lyssnade på en bra låt, sen har det liksom bara fortsatt och det går inte att sluta! Det är jättekonstigt för jag mår verkligen inte dåligt, jag är inte ledsen på något sätt alls, men ändå så sitter jag och gråter. Är det någon son har ett bra svar på varför? Det är väl inte normalt att man bara börjar gråta helt plötsligt och inte ens vet varför? Det är irriterande när man inte kan plugga för att man inte ser någonting eftersom ögonen är fulla med tårar. Nej jag måste verkligen sluta nu. Jag ska stänga av musiken så kanske det går att sluta. Jag kanske är musikaliskt känslig för tillfället eller något.

Måste i alla fall börja med samhällskunskapen nu, har prov imorn, så nu ska jag läsa vare sig mina ögon vill eller inte.



Puss på er


/ Anna



 

Change your mind

Jag känner mig duktig som sitter här och jobbar med samhällskunskapen. Jag tycker nästan att det är lite läskigt, jag har aldrig intresserat mig för politik förut, men nu tycker jag faktiskt att det är riktigt intressant. Alltså det handlar ju faktiskt om vårat samhälle! Hur kan man inte tycka att det är viktigt egentligen?! Hur kan jag inte ha brytt mig?
Jo, för att det finns ju andra som tar hand om det där har jag tänkt, varför ska jag orkar engagera mig om jag ändå inte bryr mig?
Efter att ha jobbat om det här med politik i samhällskunskapen de senaste månaderna så har jag kommit fram till att jag faktiskt visst bryr mig, jag bryr mig en himla massa! Och det är faktiskt rätt skönt att veta att jag bryr mig om Sveriges politik, eftersom att det är viktigt, jag menar vårat land styrs ju faktiskt av politiker, självklart. Men det jag menar är att man har faktiskt ingen anledning till att inte bry sig.

Att känna att man är med lite i svängarna när man zappar förbi nyheterna känns faktiskt riktigt bra, att veta vem som har gjort vad och de senaste förslagen och besluten gör det nästan intressant att kolla på nyheterna, och det har man ju hört ska vara bra.

Att veta ungefär var man står, om man är jättehöger eller jättevänster eller någonstans där emellan, känns också bra. Annars kan det ju lätt bli problem när man röstar.

Jag vill säga en sak till alla er som inte orkar bry er om politik och skiter i det helt och hållet, som jag har gjort hittills, ta er tid och läs igenom lite vad olika partier tycker så märker ni att ni faktiskt också tycker en hel del. Och det kan vara skönt att veta. Se inte politiken som bara någon tråkig grej som vissa människor har orken att intressera sig för, se det som en chans att påverka samhället så som ni vill ha det. Alla har väl något som dom stör sig på i samhället? Orkar du ta reda på var du står har du chansen att få samhället mer som du vill ha detoch rösta på "ditt" parti!

Puss på er

/ Anna


UF- företag!

Egentligen har jag inte tid att skriva detta inlägg för jag borde ägna dessa värdefulla minuter tilla tt läsa kemi inför provet imorgon. Men jag känner att jag måste skriva!

Idag har jag och mitt företag varit i Uppsala på ungföretagsamhets kick-off. Vi fick lyssna på föredrag och alla företag fick ställa sig upp och presentera sin idé och sig själva. Det var över 600 ungdomar som nu ska sätta igång med sina företag och alla hade massor av idéer. De vanligaste produkterna/tjänsterna som många företag har tänkt att syssla med var :
- Baka och sälja på olika ställen
- Göra egna smycken med olika detaljer
- Köpa in ekologiska tygkassar och trycka ett eget tryck på det
- Ta kort och sälja med designad ram
Många tänkte även ge vinsten till bra grejer.

Okej... Visst kanske det är kul idéer men va tusan! När man har chansen att verkligen göra något så ska man ta den och skita i om det låter stört!
Killarna som vann för bästa uf-företag förra året var S.T.A.T som sålde, och fortfarande säljer, kalsonger med kondomficka. Smart grej måste jag säga. Några något år innan vann för att de hade skrivit en bok där de utvärderade olika toalettpapper. Flummigt men annorlunda bra! Det är inte bara själva idéen som är grejen, det är hur du och ditt företag arbetar och massor av annat som avgör. Sen finns det även andra tävlingar, bland annat så kan man vinna 20sekunders reklam på tv4, vilket skulle ha kostat över 100 000 kr. Galet!
Man kan även vinna för bästa affärsplan och för bästa monter. Någongång framöver sker en stor uf-mässa där man har en egen monter och juryn för alla olikatävlingar går runt och bedömer både det ena och det andra.

Jag skulle kunna skriva om allt positivt med att starta ett uf-företag men då skulle det bli flera sidor. Men det jag vill komma fram till genom mitt osammanhängande inlägg är att DET ÄR SJUKT KUL OCH ALLA BORDE VARA MED OM DET! Det är världens möjlighet att testa på hur det är att driva företag coh framför allt träffar du otroligt mycket nya människor.

Aja nu ska jag sluta tjata. Det finns en hemsida som man kan spana in om man är intresserad. ungforetagsamhet.se tror jag. Hinner inte kolla upp det för jag måste fortsätta med kemin. Men men. Säkert fullt av felstavningar och särskrivningar etc men jag hinner inte läsa igenom. Så ursäkta.    

Puss! /G


Ny design

Ny höstig design här på bloggen. Ska byta ut bilden också, men vet inte till vilken så för ha den ett tag till så länge.

Har hjälpt pappa att ta upp båten hela dagen så är trött som ett as nu. Jag förstår inte varför man blir så trött av att vara ute.

Räknar med att börja karaten igen nästa vecka, men man vet ju aldrig när det gäller Gunilla, så har bokat combaten också för säkerhets skull ;P

Känns inte som att jag har så mycket mer att säga... har Greys anatomy säsong 4 nu! :D ska nog gå och lägga mig och avnjuta ett avsnitt innan jag sover !

Laddar upp lite karatebilder som ni kan avnjuta, ni som inte har Greys såklart, mer än ett år sedan nu! Helt sjukt, känns som det var några månader sen jag slutade bara...

         


Puss och Godnatt
/
Anna

I en stad som alltid sov



" Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov "

/ Anna

It's gonna be different

Jag drömde jättekonstigt inatt. Drömde att min mamma var ung, okej att hon inte är skitgammal, men hon var ungefär så gammal som jag var när jag var typ fem. Och hon såg ut som hon gjorde då, hon hade långt brunt hår ända ner till höfterna, och så var hon anorektiskt smal, och hon var liksom trött på allt, typ som om hon ville ta sitt liv, hon orkade liksom inte stå på sig utan gav aldrig upp. Det var jättehemskt! Jag är glad att hon inte är så!

Sen drömde jag att jag vaknade fler gånger i min fröm också, och varje gång jag vaknade så trodde jag att det var på riktigt, men det var det inte, så när jag väl vaknade så hoppade jag upp ur sängen det första jag gjorde, bara för att kolla om jag var vaken på riktigt eller bara drömde. Vilket gjorde att jag fick tillbringa de första tjugo minutrarna sittandes i huk och födabarn - andas för att inte svimma.

För att byta ämne, jag blir galen om inte Yazmina åker ur idol nästa gång. Alltså allvarligt talat, igår kan ju ha vart det sämsta i idols historia?! Om man blundar och lyssnar låter det för jävligt, låter som om någon står och sjunger kareoke, enda anledningen till att hon är kvar är för att Andreas Carlsson är kär i henne. Stackars flicka, hon skämmer ut sig. Åk hem!

Senare idag ska jag och Gunilla ut och fota i det älskiga vädret, okej, om vädret ljög jag, skulle kunna spy på det. Men i alla fall.



Got you!


Puss på er
/ Anna

>music non stop<


Ojojoj, vad jag skulle vilja ha den där klänningen alltså! Den är så fin!
Jag menar, självklart, den vita med röd dragkedja. Kärlekar den!
Bilden (på Sahara Hotnights, för er som inte ser) är förövrigt tagen på rockbjörnen.

Fredagar är glada dagar. Morgonen börjar med mulitmedia vilket är skoj, håller på att redigera bilder i ps. Den lektionen går så sjuktfort! Man sätter sig ner börjar fippla lite med bilden och sen plötsligt är lektionen slut. Känns som om man suttit i fem minuter typ. Man hinner knappt börja! Sen är det lunch.

Efter lunchen, som oftast består av fil, är det småföretagande. Även det är skoj! Mitt och mina vänners företag är great! På måndag ska vi till uppsala på kick-off för uf-företag runt om i sverige. PaperSmart UF, heter vi. Håller på med en hemsida som man kan spana in våran fräna, coola, smarta, sexiga, användbara, detbästadukantänkadig produkt på. Men den är dock inte klar än. Jag, Alex, Ploy, Amanda och Molly har massa idéer tills på måndag. Då vi ska göra folk nyfikna på vår produkt genom att berätta kort om den för hundratals personer. Ah, det kommer bli så kuuul!

Efter småföretagande är det en lektion med kurt som jag fortfarande inte kommer ihåg vad den heter. Konstruktion kanske? Aja, struntsamma. Den är tyvärr riktigt tråkig och förstör mina glada underbara fredagar lite. Fast Kurt brukar ofta lomma iväg efter ett tag och göra något annat så då blir det allt annat än plugg.

Sist är det kemi. Får jag spy i din hand? Det är så jääääla tråkigt. Och alla tar ju läraren seriöst. Eller inte. Jag är snäll mot stackarn.. För hon har ett så vackert namn. Hon heter nämnligen Gunilla. Woho! Det första hon sa till mig var: Oj, det är inte vanligt att tjejer i din ålder heter Gunilla!     Ah, den har jag aldrig hört><
Sen är dagen sluut och man har hela helgen framför sig!

Nu ska jag käka och sen får vi se vad som händer ikväll. Ska träffa Anna och vi ska kolla idol och skrika högt när Lars Eriksson och lillkillen sjunger. Dom är bäst.                 Puss! / gunilla


Happy Birthday!

Igår fyllde min kära mormor 70 år. Så idag sprang hela släkten dit och våldgästade henne, vi skålade med champange och förfestade på lite chips, jag kände mig riktigt fin där jag struttade runt i mina högklackar inomhus sådär som man gör på fina middagar, medan alla barn sprang huller om buller och klädde ut sig i mormors gamla kläder. Hon har nog den största garderob jag har sett, man kan nästan alltid hitta något fynd i den, något som är sådär snyggt slitet.

Hon fick en dator i present, en bärbar med internetuppkopling, ni förstår min mormor är en sån person som beundrar den gamla goda tiden när man åkte i häst och vagn och fick gå sju mil för att skaffa vatten, så hon är inte så mycket för sådana mordeniteter. Men vi tyckte ju att det var ju ändå på tiden att hon lärde sig att maila, så kan hon ha kontakt med alla sina barn och barnbarn på samma gång, trevlans tycker jag! Jag har lovat att hjälpa henne i en liten grundkurs om hur man använder en dator, tekniknörd som jag är^^

Sedan fortsatte vi bortåt mot inget mindre än vita elefanten älskar det stället, skulle kunna äta där varje dag utan att tröttna. Sjukt otroligt jättegott var det, som alltid. Åt någonting med kyckling, vattenkastanjer, bambuskott, grönsker och någon sås, wonderbaum!  Efter att alla var mätta i magarna, och då menar jag verkligen mätta i magarna, skuttade, eller mer rullade kanske, vi ut från vita elefanten och flippade ur totalt. Jag tror att det kan ha varit något i maten som inte riktigt var bra för oss Cedrar att få i oss. Till slut fick jag i alla fall skärpa till mig, säga hejdå till vår utflippade släkt och köra hem min freakade familj.

Nu sitter jag här, har precis druckit en kopp te, tänkte att lite värme i magen kanske skulle hjälpa mot min sprängfyllda mage och min utflippade hjärna. Den börjar lugna ner sig nu i alla fall. Jag tror det kan ha någonting att göra med att jag har varit så stressad nu sista tiden. Nu kan jag i alla fall stryka, fysikprovet, religionsprovet och samhällsdebatten från min att göra - lista. Jag passar på att skicka en arg tanke till min mormor som tycker att Svindlande höjder är "en fantastiskt bok!". Yeah right. Vi får väl se vad hon tycker efter att jag har hjälpt henne med datorn. Hon kanske kommer på att den inte är så bra trots allt.

Togs en del bilder ikväll, kanske laddar upp några senare ikväll eller imorn, om jag känner att jag har lust att vara så generös. Var ett tag sen det kom upp lite bilder här så det kanske vore på tiden..

Puss på er
/ Anna

I'm in trouble again, aren't I?

Känns som det har varit lite dålig uppdatering här ett tag, förlåt för det, säger jag som så många andra bloggare, Jag säger inte att det ska bli ändring på det för det kan jag inte lova, men jag kan lova att försöka.

Ja, tro det eller ej, gör er beredda nu och håll i er riktigt ordentligt jag ramlade inte ur kanoten, nej tvärtom så gick det faktiskt riktigt bra! Jag är ganska stolt över mig själv faktiskt. Jag har verkligen blivit en riktigt skogsmulle känns det som, ute och campade i höstrusket, fast vi hade faktiskt väldigt tur med vädret så det var rätt okej, och idag var jag på fågelskådning.
Blev trött som satan, det tog verlkligen på krafterna att leta runt efter en rödhalsad gås bland typ 75 000 vithalsade. Och gissa hur glad jag blev när jag hittade den! "Jag har hittat den! Jag ser den, den är där, hallå jag har hittade den rödhalsade!", skrek jag och alla andra fågelskådare blev uppspelta, "Anna har hittade den rödhalsade!" ropade Pernilla till Inger som sprang fram till min kikare så hon kunde få ta sig en titt, och jag skämtar inte, den var verkligen rödhalsad. Jag kände mig stolt och duktig och tänkte att nu blir det väl ändå ett litet plus i kanten när jag har hittat den rödhalsade, tills jag fick veta att det inte alls var den rödhalsade utan en vithalsad med ett rött halsband. "Och Anna som blev så glad över att ha hittat den" sa Pernilla. Ja, jag blev glad. Och jag hittade ju faktiskt en fågel med röd hals bland hur många som helst. Jag är fortfarande glad.

Förutom att åka fram och tillbaka på en massa små utflykter i skolan så har jag faktiskt en hel del plugg att göra också. Alldeles för mycket, bara för att lärare är så bra på att kommunicera med varandra om vilken vecka dom lägger proven och inlämningsuppgifterna. Så just nu har jag det här att göra:

Plugga till religionsprovet
Plugga till fysikprovet
Plugga till debatten i samhällskunskapen
Plugga till samhällskunskapsprovet
Göra samhällskunskapsuppgiften om att starta ett eget parti
Ta reda på uppgiften i multimedia
Slå min kloka kreativa hjärna ihop med Karros och börja skissa till projektarbetet
LÄSA UT SVENSKA BOKEN! (Svindlande höjder, rekommenderas ej!)

Usch vad allt känns jobbigt nu! längtar tills den här veckan är slut, och nästa. Eller nej förresten, längtar till höstlovet, eller jullovet. Nej jag ångrade mig, längtar till sommarlovet och festival!

Puss på er
/ Anna

yes please marrrrrkus

Häjhallå!
Anna är hemkommen från campingen. Hon överlevde vilket gjorde mig lycklig.
Hon berätta att hon har kommit på vad hon ska köpa i julklapp/födelsedagspresent till mig. Chock.
Kommit på det redan liksom! Plus att det var något bra kände hon, som jag skulle bli glad för och att det var ganska dyrt. "Det skulle varit bra om du fyllde 18, för det är något speciellt."
Okeeej... Vadå att jag känner att jag måste komma på något bra nu! Har suttit och funderat hela dagen.
Önskar att jag var rik! Fan vad jag hade köpt grejer till bästaanna då asså. Okej, det är inte priset som räknas, jag vet. Men åh.

Justja! På måndag ska jag till herr doktorn. Hoppashoppashoppas jag är frisk! Då jälvar:D
Puss! /G


Allt det du föll för



allt det där du föll för
finns fortfarande kvar
Allting har förändrats
men jag känner likadant
Och just i ögonblicket när jag vaknar
hänger skuggan av hoppet kvar på mitt rum


/Anna

When the rain is falling

Igår var det skolfoto i skolan. Trevlans. Jag ser ut som en köttbulle, trycker typ ihop mitt fejs, det är härligt när man vet att hela Enköping kommer att se det fotot. Men jag är inte bitter. Men som sagt, skolfoto, och vår lilla gulliga klass på femton pers ser lite sådär lagom spec ut eftersom vi är så få. När då bara åtta stycken, räknat med mig och Karro, kommer i tid, ser det ännu mer spec ut. Vi är åtta stycken på vårat skolfoto!  Härligt. Speciellt när jag blev så hima bra också, eftersom vi är så få så tar ju fotografen kortet närmre, kuliruli. Jag ska be dom klippa in en svart ruta där jag står.

Nu har det regnat konstant sen lunch typ. Jag hatar regn. Mitt hår har krullat upp sig, lövly. Tydligen ska det regna imorn också, och i helgen. Och imorn så ska vi på natur och friluftslivet ut och campa, det kommer regna, det kommer vara minusgrader på kvällarna och allt kommer bli till is, så helt enkelt, det kommer att bli kallt, blött, äckligt, irriterande och helt enkelt skitjobbigt. Jag blir på så himla dåligt humör när det regnar, eller när det är dåligt väder över huvudtaget. Vi ska padla kanot och jag slår vad om att jag kommer ramla i vattnet, det vore så himla typiskt mig, jag blir nästan förvånad om jag inte gör det. Känns som att det är ett krav min kropp ställer på mig nu när jag ska ut i vildmarken. Anna nu måste du ramla ur kanoten minst en gång. Jag ska försöka att inte lyda det kravet. Men jag kan inte lova något.






Puss på er
/ Anna

RSS 2.0